20090316

Ölü

* Rujunu sildiğin mendili istiyorum.

*Parmağıma bir iplik gibi bağladım eksiklikleri,unutmayayım diye.Kovulmadan gitmeyi öğrenmem gerek.

*Dudaklarımızın mahşerde bile kavuşamayacak olması korkutuyor beni.Tanrının göbek adı değil galiba tehlike.

* Sana yazmadığım her gün,seni yazmadığım her gün, yaratılışıma ihanet ediyorum.

* Zihnimdeki soruları boyadım kan rengine.Dudaklarım kanadı.

* Bir kızıl goncaya benzer dudağın.Dudaklarım mühürlü.

* Gözümdeki yaş bir karar verse,gidecek mi kalacak mı?Kirpiklerimden kendini bırakıp, yanaklarımda son bulacak mı?Genzimdeki bu sıcaklık,kalp atışlarım duracak mı?

* Kirpiklerin ok olmuş,Acabalara batmakta.

Topla satırlarımı,kendine mektuplar yaz.Böl aşkımı üçer beşer, sevdiklerine şiirler yaz. Canım de bana, mezarımı biraz daha derin kaz.Derin mezarlara gömülmeli benim gibiler.Öldüğünü unutur da sevmeye devam eder.Toprağın altında rahat durmam emin ol,bil ki tüm çiçekler sana aşık bundan sonra.Ağaçlar sen diye çiçek açıyor.Ben toprak olmuyorum sevdiceğim,toprak sen kokuyor…
Ama hala yaşıyorum işte.Senden uzak,hayattayım.Dakikalar geçer,günler geçer,yıllar geçer. Sen yoksun.Başka başka şeyler olurum ben.Her halimde sana aşık.Bambaşka şeyler olursun sen.Her halinde benden uzak.
Kelimeler bile uzak bugün bana.Tanrı yoktu,sen gelmedin,kelimeler gitti.Adın kaldı geriye, iki hece.Derimi yüzmek için kullanacağım emin ol.Her gece…

2 yorum:

_zAhİr_ dedi ki...

"mezarımı derin kazın , dar olsun..."

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

"Dudaklarımızın mahşerde bile kavuşamayacak olması korkutuyor beni..." hep korktum zaten, önce seni bir daha görememekten, sonra konuşmaktan, sonra sonra görüşmekten, sonra sonra sonra da karşılaşmaktan..neydi beni bu kadar korkutan sence? küçükken karanlıktan korkardım ve atlattım diye biliyordum ben bu fobiyi..nerden bilebilirdim ki, içinde sen olmayan kalbe güneş ışığının girmediğini?..

brk