20091127

Sev(iş)me

Su Perisine...

Uyuyamadım Angela.Belki bir kaç saat sonra kurban edilecek hayvanların matemi çökmüştür üzerime. Öldürerek huzur bulmaya çalışan bir türün üyesi olmak ne tuhaf.Bana sorulsa erik ağacı olmak isterdim.

Aşkla ilgili bir yazı yazmayı planlıyordum oysa.Yazılacak bir şey kalmış gibi...Her çağın bir trajedisi var ve sanırım bu yüzyılın sorunu;aşık olmayı hakedecek bir kadın bulamamakta saklı. Belki gerçekten teknoloji çağı,dev hamlesini yapmalı ve artık sev(iş)ilecek makineleri hizmetimize sunmalıdır.Çünkü aslında kimse aşık ya da maşuk olmak istemiyor.Buna harcanacak zamanımız yok bizim.Belki erken boşalmaların sebebi bile budur.Kaçamak düzüşmeler dururken kimin uzun uzadıya sev(iş)me isteği var ki!İşte bu yüzden robot sevgililerimiz olmalı.Çok severken üstüne düşmemek, 'insan'ın yapabileceği bişey değil çünkü.

Bıktım Angela Bir kadına aşık olmadan evvel onun yaralarını sarmaktan;kırıklarını onarıp, umutlarını cilalamaktan ve kalanları da görmezden gelip her seferinde aşk öncesi sendromu yaşamaktan yoruldum.Belki artık yüreğimdeki putları parçalamanın zamanı gelmiştir.

Aşık olup mutlu olacağını sanmak akla aykırı aslında.Bilirsin tıp'a merakım, insanlarımı kanserden kaybetmeden önce de vardı.Telkin ile iyileşen hastalar olduğu gibi telkin ile hastalanan insanlar da var.Sıradışı vakaları bu yüzden seviyorum Angela.Dış gebelik mesela bir kadının sadece inanarak/sanarak karnının şişmeye başlayabileceğini biliyor muydun?Bu ne demek anladın di mi Angela?Bir kadını sadece kelimelerle gebe bırakabilirsin demek.(Şimdi aklıma geldi belki Meryem Ana bile tanrının kelimeleriyle hamile kalmıştır) Ama o kadından sana bir bebek vermesini beklemek düpedüz safdillik.Aşk böyle bişey sanırım Angela.Ölü doğumlar organizasyonu şeklinde sonuçlanacak zevkli intihar şekilleri.

İşin kötü yanı ne biliyor musun Angela?Bütün bunları bilen ben, yirmi sene sonra da upuzun siyah saçları omzundan dökülen,yeşil gözlü bir kadına "daha" aldanacağım.Yine aynı naiflikle. Bazı şeylerin nasıl olduğunu bilmek,olmasını kabullenmeye yetmiyor çünkü. Belki Goethe, yine her zamanki gibi haklıdır.

"hiç başlayamayışın senin kaderindir;hiç bitiremeyişin, büyüklüğün..."

Yirmiyedikasımikibindokuz
o5.45 ankara

3 yorum:

Aşk ve Zehir dedi ki...

ve 20 sene sonra... sen hala aynı sen,hani görsen siyah saclı ve yesil gözlü kadını(n) yine kanabilecek.. ama artık onlar olur mu bilinmez be matbaa! bu gidisle yakında hepimiz 1er sev(is)me mak. olacagız.. az zamanda hemen isi biterecek makineler! yine acı(t)mıs canın(ı) besbelli.. ben yinede guzel bir gece ve bayram diliyorum sana..

Aşk ve Zehir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
simi dedi ki...

ama çok güzel bu