20091017

Aşk Ne Mi?

Bu hafta bana iki kişi aşkın anlamını sordu.Geçiştirdim.Aşk bir dilek ağacı, bağlanan her dileğin rengi farklı.Anlatmaya çalışırım sadece,
anlatamam.

Benim için yalan'la ziyan'ın arasında; hüzün'den olma, hicran'dan doğma bir felaket aşk.Yalan çünkü özneler önemsiz senin için sevgilim, sevilmek yüklemine prangalamışsın kendini.
Emek harcıyorsun mesela; o emekle piramitleri yapabilirdin,babil'i yeniden kurabilirdin,bir duvarı dile getirebilirdin ama sen birini sevmeyi seçiyorsun.Ölmeden yıkıldığı için eserin,ziyan.Onsuz gittiğin her yer hüzün,ona gidemediğin her an,hicran.

Hayat seçenekler koydu önüme,ben durmadan seni seçtim.Tanrıya bile: ben onu,senden daha çok sevdim deyip;bütünü parçaya feda ettim.Pusula yaptım gözlerini,hep batıya gider gibi, hep adımlarının peşine gittim.Aşk da yuvarlak bi küre sanırım.Ben yine başladığım yere;sensizliğe, geri geldim. Geldim ama nasıl! Bir bilsen.Sanki azrail geldi.Ben ölürcesine korktum.Güldü azrail gözlerime,korkma dedi.Canını almaya gelmedim,sen hiç yaşamadın ki! Aşk bu işte sevgilim, yaşadım ama onsuz yaşadım.O gelecek illaki,zaten ölümden bu yüzden korkarım... derken; Ölmeye bile hakkının olmaması aşk.

Sen şimdi bensiz.Adı neydi deseler bir s harfi anca çıkar dilinden, belli belirsiz.Yüzüm silüet senin için;ağaran saçlarımdan,bin uykusuz gecemden habersiz.Susarsın öylece. Bilmezsin sevgilim. Bilsen umursamazsın.Unutursun hemen,hatırlamazsın.En çok da bu gidiyor ya zoruma. Başımı vururken taşlara,ben de unutur gidersem.Yalnızca sol omzumdaki melek bilecek. En büyük günahım için varolduğumu ve nankörlüğünün cehenneminde bile yine adını söylerek gözlerinde kaybolduğumu.Belki de aşk bu sevgilim.Ne yaparsan yap;sitemin cennet şarabı,öfken rahmet pınarı ve seni sevmemenin adı olur ancak,kabir azabı.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

...

mustafa dedi ki...

çok iyi yaa:)

Aşk ve Zehir dedi ki...

Biriktiripte geldin işte ve beklediğim tamda buydu..
Biliyorum bende biraz geç geldim ama buradayım,şimdi ben susuyorum...