20091102

-Miş'li Gelecek zamanlar

Gece;
Bir evin bi odasında uyuyakalmış çocuk;diş perisini beklerken.Sabah, perinin gelmediğini görüp üzülecek.Sonra perilerin olmadığını öğrenecek.Sonra hayat denen şeyin; olmadığını bildiğin perilerin gelmesini bekleyerek geçtiğini öğrenecek.Öğrendikçe büyüyecek,büyüdükçe anlayacak, anladıkça üzülecek.
Gece;
Bir evin bir odasında uykuya dalmış adam.Kendisinin olduğunu sandığı bedeni ter içinde bırakarak.O bedeni evi sanıyormuş,o evi tapınak,o tapınağı sunak.Oysa hiçbir kadının üçünü birden aynı erkeğe veremeyeceğini bilmiyormuş.Bilmemek mutluluk,mutluluk demek iyi bir uykuymuş.
Gece;
Bir evin bi odasında dönüp dururmuş kadın.Eylemler heyecan,heyecanlar korku,korkular hiçlik, hiçlikler özgürlük olmuş.Niye ve nasılı unutmuş.Kaybolmuş çoktan,bir balık gibi kıyıya vurmayı arzuluyormuş.

Gece kendi öykülerini yazarken.Defter-i kebiri açtım ben.Tanrıyla yüzyüze gelmeden önce. Zihnimde kayıp fotoğraflar bulmaya çalışarak olmayan hikayeler uydurdum.Kendime baktım öylece,evet neysem oydum.Ama ne olduğumu unuttum. Bir kadın bekledim.Bir kadın beklerken,çok kadın sevdim.Bazıları vardı:Sevilmese ölürdü.Bazıları vardı:çok güzel olduğunu duymasa mahvolurdu.Kimisi mutsuzluğa sığınmış,haketmediği mutluluğa kefaret olsun diye mutsuzum der dururdu.Kimisinin saçlarının dalgalanışı güzeldi,kimisinin kokusu.Ben hepsini sevdim. Tanrıdan benim payıma sevmek düşmüştü.Ölçüsüz sevdim.
Hep haketmeyene verdim.Sözler,kelimeler,emekler verdim.Bahaneler buldum onların adına, sevmenin cilası kaybolmasın diye.Yoruldum.
En çok seni sevdim ben.İstedim ki arada sırada bazı bazı gözlerinden geçeyim.Sahipsiz bir gemi gibi.Olmadı.İstedim ki sen beni görme ama ben gölgeni göreyim.Gemileri karadan yürütür gibi. Olmadı.Ne senle ne de sensizlikle aram hiç iyi olmadı.
Dünya niye yuvarlak bilir misin?Bitmesin diye.Oysa sevmek dümdüz.Ve ben artık istesem de istemesem de kimseyi sevemiyorum.
Anladım.Yalnızlıkmış elim ayağım,hiçkimsenin kuluymuşum ben.Denizler kurumuş bu gemi için, Hurdalarından bilek kesecek jiletler yapmak dışında bu gemiden yapılıcak hiçbişey yokmuş.

3 yorum:

siminya dedi ki...

konyalı bunu 150 kere oku

DORİS dedi ki...

yahu sevdin mi sevmedin mi anlamadım.:)
son paragraf süper, sevdim onu bu arada:)

MyBiber dedi ki...

"Gece;
Bir evin bi odasında dönüp dururmuş kadın.Eylemler heyecan,heyecanlar korku,korkular hiçlik, hiçlikler özgürlük olmuş.Niye ve nasılı unutmuş.Kaybolmuş çoktan,bir balık gibi kıyıya vurmayı arzuluyormuş."

Aynen canım aynen... :(