20110625

Ölüler Ülkesi

Bir bardak süt verdim kapının önündeki kediye. O gün bugün ne zaman görse yanıma geliyor, bacaklarıma sırnaşıp duruyor.Önceleri açlıktan yapıyor sanıyordum ama hayır karnı tokken de aynı.
Bugün onu severken, sevdiğim insanlar geldi gözümün önüne.Kendi adıma üzülmedim benimki sadece talihsizlikti nihayetinde ama kedi kadar olamayanlara üzüldüm.Aslında üzülmek yanlış kelime, keşke türkçede hayalkırıklığı/acıma/ burukluk hissini içinde barındıran bir kelime olsaydı.

Benim için hayat zordu, ben her zaman fazla hissediyordum. Ama düşününce onlarınki daha da zor, fazlayı azı geç; hissetmek bile sanmaktan ibaret onlar için...
Düşünsene angela, insansın dostların çevren bi hayatın var.Ama öte yandan bir kedi kadar olamıyorsun. Başın dönse,insanlar ağaçlar binalar dönüyor sanıyorsun.Bir düşünsene Angela vazgeçmek ne kadar kolay onlar için, çünkü bağlanmaktan ziyade bağlandıklarını sanmışlar. Ağlamayı gözünden yaş gelmesi olarak yorumladıkları için ne zaman gözlerinden yaş gelse ağladıklarını sanmışlar.
Bazen dayak yemek güzeldir Angela, birinin sana küfür etmesi güzeldir.Ellerin kopsa kolların vardır,onlar gitse ayakların.Onlar da olmasa gözlerin,kulakların sesin. İçinde illa bir cevher vardır angela.Ve o cevher de aslında senin olduğun kadardır.
Sen ne kadarsın Angela? Bu soruya cevap verebiliyor musun? Uykusuz gecelerde beyninin önüne koyduğu kalıp kalıp yalanları bir kenara atıp kendini görebiliyor musun? Dürüstlüğü para çalmamak, terbiyeyi ağız bozmamak zannedenlerin içinde, aşkı tek başına yaşamayan tek başına yaşayamadığı için her engelde çuvallayan, sitem edemeyen yas tutamayan, onca insanın içinde hep onlarla karşılaşırken asla onlar gibi olmamaya uğraşmanın ne kadar zor olduğunu bilebilir misin?
Seralardan uzak dur Angela, kendine bi sera yapma fikrinden ki tüm dünya seni bunun için zorlarken bile uzak dur.En boklu dere iyidir fanustan. Ve ister dünyanın en mutsuz insanı ol; kabirde azabın, cehennemde ateşin eksik olmasın isterse...  Tanrının karşısında dimdik dur.Zira eminim ki o da kallavi bi küfürü yeğ tutacaktır korkak bi yalakalıktan. Belki tanrı kördür ama sen yine de onun gözlerine bak, verdiğini yaşadım de yaşamam gerekenlerden korkmadan...
Hayat güzel şey Angela, dünyanın en sikik yerinde bile keyf duyuyorsan nefes almaktan ve herkese inat kimseden kaçırmıyorsan gözlerini, hayatın herkesinkinden güzeldir Angela.
Ailemin benle dalga geçtiği hikayelerden biridir, çocukken sobada aynı gün üç kez elimi yakmam.Aslında ateşin tadı güzeldir Angela.Yeter ki ateşin içine ne olarak gireceğini bil. Ateş dediğin nihayetinde içindekini ortaya çıkaran bir vasıtadır.İçinde neleri biriktirdiğine dikkat et Angela. Odun gibi yaşama çelik gibi ol ne kadar yandığının önemi kalmaz Angela.

Hiç yorum yok: