20121005

.en

Ben konuşamıyorum.Ben konuşamadığımda  Neşet Ertaş söylüyor.Aslında güzel yemekler yapmak ve kedi beslemek istiyorum.Aynı zamanda yemeğimi paylaşmak ve kedileri sigara dumanından öldürmek istemediğim için bunları yapamıyorum.Yapamadığım ne çok şey var.Yapamadığım çok şey olduğunda yapabildiklerime odaklanıyorum.Çok güzel içiyorum ben de.
Sen de çok güzel seviyorsun beni.Sen beni sevdikçe benim içim acıyor.Ssk'nın tedavisini üstlenmediği hasta yakını kıvamına geliyorum.Sana yazık oluyor ben bişeyler yapamıyorum.Sonra çok güzel içiyorum ben de.
Hep eskiyi düşünüyorum.Yenim yok çünkü benim.Elbiseden gir, sevgiliden çık.Yenisi olmayanın yenilgisi çoktur çünkü.Ben çocukken odamın kapısını hep kitlerdim.Ne sarhoş babam vardı, ne dayakçı annem. Kendimi onlardan korumak değildi, onları benden korumaktı amaç.Bir gün bile kapını kitleme demediler bana. Benim oğlum olsa kapısını kitlese ben kırardım o kapıyı.Böyle konuştuğuma bakma.Bir keresinde bi kapıyı kırmaya kalkmıştım.Beni çok kırdılar sonra.Kırıkları alkolde bekletmek gerektiğini o zamanlar öğrendim.

Allah'a taktığımı söylüyor insanlar.Haklılar.Bu dünyada Allah'a en fazla inanan insan benim belki.Zoruma gidiyor sanırım,bu kadar var olan bişeyin bu kadar yok olması.
Sigarayı daha az yaşamak için içiyorum,alkolü dersen dedim ya çok güzel içtiğimden.Bir gece yarısı çakırkeyf sokakta Zeki Müren'den hicaz-ı kürdi nameler mırıldanırken alkollü bir sürücü dehşeti yaşamak istiyorum. En azından öldüğümü duyanlar yaşamaktan ne kadar kaçtığımı anlamasın diye.
Çünkü biliyor musun ben hep iyi bi adam olmak istedim.Sallanan bi koltuğum ve iştahsız bi çocuğum olacaktı kucağımda, Huckleberry Finn maceraları okuyacaktım ona.İlkokula başladığı yıl badem fidesi dikecektik birlikte bahçeye.Ağaç çiçeğe durduğunda hazır hale gelecekti Seyyidina Ali'den kıssalar dinlemeye.
Biliyorum planlar hayat karşısında çaresiz.Ama işte kırılıyorum.Ben güldürmeyi bu kadar severken çevremdeki kimseyi güldürmeyi başaramadığım için, ben Allah'ın gözündeki Celal'de Cemali ararken bu gönülden içeri hep Kahhar'la hep Celil'le girmesine,yedi yıllık tespihi yedi dakkada dökmesine kırılıyorum. Hep bi söz bekliyor ya beni senelerdir tanıyanlar.On beş sene konuşmuşum be Adam,bi kere de bak da anla. Ama elifin noktası yetmiyor hiç bir 'alime'. Sen de işte durmadan bi çare arıyorsun halime. Ama çare yok. Ben güzele meylettikçe, gördüğüm çirkinliğe ancak mey'le katlanabiliyorum. Sadece susmak düşüyor payıma. Ben susuyorum,Neşet Ertaş söylüyor.
Gönlüm hep seni arıyor,neredesin sen...

altıekimikibinoniki,
yanında olmadığım bir yer.

2 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EzoNe dedi ki...

Anlamak ne kolay, anlamak ne zor. Uyanabildiğimden bile emin değildim, yazı fena sızlattı.